امروز:
دعای فرج:
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً.

تاریخ 185 مکتوب (1) را از رسول گرامی اسلام به یادگار گذاشته است. این مکتوبات که شامل پیمان نامه ها، دعوت امراء و رؤسای قبایل به اسلام، فرمان های حکومتی، ارشادنامه ها، امان نامه ها و برخی مکتوبات دیگر پیرامون موضوعات مختلف است، تصویری کامل از اخلاق سیاسی و اجتماعی پیامبر را به تماشا می گذارد. اهمیت این نامه ها در برجسته بودن موضع گیری های حقوقی و سیاسی پیامبر اسلام است و گرچه در برخی از متون آن، ارشادات اخلاقی و حتی تبیین جهان بینی نیز وجود دارد، اما حتی این موارد در پرتو اخلاق سیاسی- اجتماعی پیامبر مورد توجه قرار گرفته اند. همچون متفاوت بودن نامه هایی که پیامبر به پادشاهان مسیحی چون «مقوقس» و «هرقل» نوشته و در آن به آیه مشهور «قل یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمه سواء بینناء و بینکم الا نعبد الا الله و لا نشرک به شیئا و لایتخذ بعضنا بعضا اربابا من دون الله فان تولوا فقولوا اشهدوا بانا مسلمون» (2) استناد می کنند با نامه به کسانی چون «خسرو پرویز» که پیامبر لحنی متفاوت را در برخورد با این پادشاه برمی گزینند.

نقد و تحلیل موشکافانه این مکتوبات می تواند سیره و سنت رسول گرامی اسلام را در تمامی ابعاد سیاسی- اجتماعی و حقوق تبیین ساخته و خود سرمایه و منبعی برای تدوین پروتکل های حقوقی جهان اسلام در تمامی ابعاد آن که دارای جامعیت باشد و در برگیرنده حقوق و تکالیف انسان، از یک سو و ارائه آن به سازمان ها و نهادهای حقوقی و سیاسی جهان امروز- به ویژه تمدن غرب- آن هم در عصر و دوره «جهانی سازی» و «دهکده جهانی» از دیگر سو باشد.


دسته: حقوق بشردرسیره پیامبر اعظم

تاریخ : [ 1395/11/20 ] [ 8:50 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

انتشار فیلم موهن آمریکایی در هتک حرمت ساحت مقدس نبوی، قلوب همه ی مسلمانان عالم را جریحه دار کرد و خشم آنان را از استکبار جهانی برانگیخت. اسلام ستیزان که در جبهه های مختلف نبرد علیه مسلمانان، شکست خورده اند، این بار به خیال خام خود با حربه ای دیگر در صدد مقابله با سیل خروشان بیداری اسلامی برآمده اند. غافل از این که :« و مکروا و مکرالله، والله خیرالماکرین».

امروز خورشید اسلام فروزان تر از همیشه بر جهان پرتو افشانی می کند و در اعماق قلوب حق طلبان نفوذ می کند و دل های آنان را به نور حقیقت هدایت می نماید. موج بیداری اسلامی و اقبال عمومی به آموزه های حیات بخش قرآن رو به افزایش است.

ایادی صهیونیسم با همکاری کشیش نمای آمریکایی، پس از پروژه ی قرآن سوزی این بار ساحت مقدس خاتم الانبیاء را مورد هجمه قرار داده اند. اما این کوردلان نمی دانند که هتاکی اسلاف آنان در گذشته موجب شد تا نام مقدس «محمد» امروز رتبه ی نخست را در میان اسامی افراد مختلف جهان به خود اختصاص دهد.

امروز عشق به «محمد ص» و قرآن و اهل بیت ع به سرعت در قلوب همه ی خداجویان و حقیقت طلبان عالم جای گرفته و روز به روز تشنگان عدالت و سعادت را به سود خود جذب می کند.

اسلام ستیزان با توهین به پیامبر اعظم ص، رشد بیداری اسلامی را در جهان عمیق تر و سریع تر می کنند و تیشه بر ریشه ی خود می زنند.

هیئت محبین قرآن و عترت «دارالثقلین» با عرض تسلیت به ساحت مقدس حضرت ولی عصر ارواحنافداه، ضمن محکوم کردن انتشار این فیلم موهن، از مسوولین دستگاه سیاست خارجی می خواهد با پیگیری دقیق و سریع، عوامل خبیث آن را تحت تعقیب قرار دهند. هم چنین از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار می رود با تدابیر مناسب، با این اقدام موهن مقابله نمایند.

اعضای این هیئت نیز همراه با ملت غیور و آگاه ایران اسلامی، روز جمعه باحضور در راهپیمایی عظیم، فریاد انزجار از این اقدام موهن برخواهند آورد.


دسته: پیامبر اعظم و بیداری اسلامی - یاداشت های روزانه

تاریخ : [ 1395/11/18 ] [ 7:56 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

گاهی احساس می کنم که عادت کرده ام مسلمان باشم، پیامبر و راهنما داشته باشم، دوستش داشته باشم، به زیارتش بروم یا آرزوی زیارت حرمش را در دل بپرورانم.

همیشهاین گونه بوده ام و این چه خوب است و چه نعمت بزرگی است؛ اما بد نیست گاهیهم به دنبال چرایی ها بگردم؛ فایده اش این است که نگاهم عمیق تر می شود و قدر داشته هایم را بهتر می دانم.

لازمه ی چراها این نیست که همه ی آنچه را بوده ام و داشته ام، فراموش کنم و از نو بسازم. فقط باید چند سوال اساسی را از خود بپرسم و برای پاسخش قدری جستجو کنم.


دسته: مقالات

تاریخ : [ 1395/11/17 ] [ 17:46 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

اهمیت صبر برای مومن در مسیر زندگی ایمانی خود به قدری است که در روایات متعدد (١) از آن به منزله "رأس"(سر) برای ایمان تعبیر شده است یعنی همان گونه که بدن، بدون سر از بین می رود، ایمانِ بدون صبر هم از بین می رود و فاسد می شود. یکی از بهترین شیوه های تربیتی که در جای جای قرآن و روایات از آن استفاده شده است، ارائه و معرفی الگو و اسوه به مردم است. حضرت امیر المومنین علیه السلام در بخشی ازخطبه 160 نهج البلاغه می فرمایند: «شما باید روش پیامبر پاک و مطهر -صلّى اللّه علیه و آله- را پیروى کنید، زیرا در وجود آن حضرت براى کسى که بخواهدسرمشق بگیرد و یا به تکیه گاهى نسبت داشته باشد سرمشق موجود است.» (٢)
دراین مجال کوتاه، برآنیم تا با نگاهی اجمالی به سیره رسول مکرّم اسلام، به زوایایی اندک از صبر و استقامت این اسوه بی نظیر پی ببریم. همچنان که در بخش اول این مقاله گذشت،به بیان روایتی از امام صادق علیه السلام درباره توصیف منزلگاه های صبر پیامبر صلى اللَّه علیه و آله پرداخته شد و اینک ادامه همان روایت(٣) به نظر خوانندگان محترم خواهد رسید.


دسته: مقالات

تاریخ : [ 1395/11/16 ] [ 17:44 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

شاید بتوان گفت که بهترین شیوه تربیتی انسان ها، ارائه و معرفی الگو است. الفاظ و مفاهیم هیچ گاه نمی توانند به اندازه یک الگوی صحیح و واقعی، تاثیرگذار باشند. قرآن کریم نه تنها برای عموم انسان ها به معرفی الگوها و اسوه های ایمانی و انسانی پرداخته است، بلکه در تربیت کامل ترین و محبوب ترین افراد بشر نیز همین روشتربیتی را اتخاذ نموده است. در آیه 21 سوره احزاب خداوند متعال در مورد رسول اکرم صلّی الله علیه و آله می فرماید: «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فى رَسولِ اللَّهِ اسْوَةٌ حَسَنَةٌ» (١) براى شما در وجود پیغمبر اسوه‏اى است. اسوه یعنى الگو و شخصیتى که باید میزان و معیار قرار گیرد تا دیگران خودشان را با او بسنجند.

در علم بدیع، آرایه ایست به نام "تجرید" و معنای آن این است که خصوصیت و خصلت ویژه ای که در انسانی وجود دارد را به صورت شیء مجسمی جدای از صاحب آن خصوصیت و خصلت فرض می کنند. مثلا می گویند: "من در وجود زید، حاتم طائی دیدم" کانّه در وجود او یک انسان به غایت بخشنده ای نهفته است و زید یک شخص است و آن انسان بخشنده درون وی یک شخص دیگر. در آیه فوق هم همین گونه است.


دسته: مقالات

تاریخ : [ 1395/11/15 ] [ 8:45 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

درباره اجر رسالت، دو موضوع را باید از هم جدا کرد: یکی اجر خواهی از خداوند و دیگری اجرخواهی از امت.

اجر خواهی رسالت از خداوند

یکیاز آن دو موضوع، بحث اجر الهی است که وجود مبارک پیغمبر صلی الله و علیه وآله، چون به مانند دیگران بنده خداست و نیازمند همیشگی به فیض الهی است؛ پس بی تردید از او اجر می‌ خواهد و آن را طلب می کند. [1]

برخی اجرشان نجات از آتش جهنم است؛ برخی اجرشان ورود به بهشت است و برخی هم اجرشان لقای الهی است؛ هر کدام که باشد بالأخره موجودِ ممکن، اجر می طلبد.


دسته: مقالات

تاریخ : [ 1395/11/14 ] [ 8:44 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب



تمامی حقوق مطالب، برای وبلاگ سفير رحمت محفوظ است.

X