امروز:
دعای فرج:
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً.

پیامبری برای زمینیان فرستاده شده بود که زبان از وصف او عاجز است و به راستی چه کسی به جز خداوند می تواند بهترین خلق خود را توصیف کند؟!

خداوند متعال خود به معرفی آخرین پیامبرش برای چهانیان لب به سخن گشوده است :

(لقد من الله علی المۆمنین اذ بعث فیهم رسولاً من انفسهم…؛ خدا بر اهل ایمان منت گذاشت که رسولی از خودشان در میان آنان برانگیخت…)(سوره آل عمران، آیه 164) نعمتی بزرگ و پایدار که خداوند برای زمینیان فرستاد تا اینکه بتوانند از ظلمت جهل و نادانی بیرون بیایند :

(کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلى‏ صِراطِ الْعَزیزِ الْحَمیدِ: کتابى است که آن را به سوى تو فرود آوردیم تا مردم را به اذن پروردگارشان از تاریکیها به سوى روشنایى بیرون آورى: به سوى راه آن شکست ناپذیر ستوده.)( إبراهیم :  1)

اما همین مقدار کافی نیست، زمینیان باید بیشتر با آخرین پیام آور خدا آشنا شوند، زیرا  پیامبری که می خواهد مردم را پاک کند و به آنها تعلیم دهد باید خود پاک و تعلیم دیده باشد و خداوند برای شناخت بیشتر پیام آور خود، او را این گونه معرفی می کند :

«… انّما یرید الله لیذهب عنکم الرّجس اهل البیت و یطهرّکم تطهیرا؛ خدا چنین می خواهد که رجس هر آلایش را از شما خانواده نبوت ببرد و شما را از هر عیب پاک و منزه گرداند»(سوره احزاب،آیه 33)


دسته: مقالات

تاریخ : [ 1395/1/31 ] [ 20:13 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب
یاد پیامبر و برابر او علی مرتضی صلوات الله علیهما و یاد همه اهل بیت، شیرین و برای زندگی برکت آور است. از این جهت جا دارد که تأسف بخوریم و آرزو کنیم که ای کاش در حضور پیامبر، ایمان خالصانه خود را نشان می دادیم و با همه امکانات وجودمان در راه خشنودی او که خشنودی خداست، قدم بر می داشتیم و در شادی ها و تلخی ها، همراهی خود را با پیامبر و اهل بیت نشان می دادیم.
سالها بعد از پیامبر به دنیا آمده ایم و از زندگی در کنار آن حضرت بی بهره ایم. شوق دیدار و همراهی با پیامبر و اهل بیت، نشانه دوستی ماست. اگر نیت ما در همراهی، واقعی باشد، در حقیقت با پیامبر و اهل بیت همراه هستیم.

نکته دیگر آنکه مدعیان دوستی زیادند اما کسانی که صادقانه با پیامبر و اهل بیت دوستی می کنند، هم در قلب و هم در فکر و هم در رفتار و هم در اخلاق، از پیامبر و اهل بیت پیروی کنند. در نتیجه آنقدر مورد امتحانها و بلاها و آزمایشها قرار می گیرند تا این گوهر در وجودشان خالص شود.

نکته سوم آنکه شبهات اعتقادی همیشه و همه جا حتی در بین صحابه پیامبر و اهل بیت هم بوده است اما خدا به کسانی که صادقانه به دنبال حقیقت باشند و در راه یافتن آن کوشا باشد وعده داده است که حتما راه راست را به آنها نشان می دهد.


دسته: مقالات

تاریخ : [ 1395/1/31 ] [ 10:45 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

عصر پیامبر (ص)، عصر پیدایش خرده فرهنگ‌های باطل که خود را به ادیان ابراهیمی منتسب می‌کردند، بوده است، براساس همین نیاز، خلأ وجود یک فرهنگ هدایتگر الهی احساس می‌شد و بعثت حضرت ختمی مرتبت (ص)، پایان این احساس ناخوشایند بود.


پیامبر (ص)، با توجه به فضای جامعه و نیازهای موجود، پروژه تغییر فرهنگی عظیمی را آغاز کردند و در مدت رسالت خود به آن همت گماشتند که این تغییرات موجب شد سنگ بنای تحولات عمیق فرهنگی در ادوار گوناگون تاریخ بشریت گذاشته شود.
پیامبر در دوره‌ای دست به تغییر و تحول تمدنی زدند که تشخیص حق از باطل به دلیل امتزاج فرهنگهای باطل با ارزشهای حاکم در ادیان ابراهیمی سخت شده بود و مرز بندی دقیقی در این میان دیده نمی‌شد. حاکمیت این نوع فرهنگ موجب شده بود ارزشهای موجود در ادیان ابراهیمی به نفع مستکبران و حاکمان جور مصادره شود با این همه، فرهنگ اسلامی قصد تحمیل اهداف نظام ارزشها و نظام دینی خود را نداشته و ندارد، زیرا اگر مفاهیم ارزشمند این نظامهای فرهنگی به نحو شایسته به مردم منتقل شود، ارزشها از ضد ارزشها شناسایی می‌شود و نظامهای برتر فرهنگی جای خود را به خرده فرهنگ‌های التقاطی خواهند داد. در این شرایط بود که فرهنگ اسلام در قالب یک نظام هماهنگ با فطرت وارد میدان شد، آن هم در زمانی که آن فرهنگ‌های باطل بر زندگی مردم سایه افکنده بود.


دسته: مقالات - پیامبر اعظم و بیداری اسلامی - سیره حکومتی و سیاسی پیامبر اعظم - مدیریت در پرتو سیره پیامبر اعظم

تاریخ : [ 1395/1/30 ] [ 16:17 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

نگاهی دقیق به وقایع مختلف صدر اسلام، ویژگی‌های بارزی در تعامل رسول خدا(ص) با اقشار مختلف جامعه به چشم می‌خورد که مشورت به عنوان یکی از مهمترین ابعاد در حل مسایل اجتماعی است که نبی مکرم اسلام از آن به عنوان شاه کلید حل مسایل مردم و حفظ آرامش آنها در فضای جامعه بهره برداری کردند.


تاریخ در سیره پیامبر اکرم(ص) روایات بسیاری را در این زمینه ثبت کرده و در اوراق صفحات ارزشمند آن آمده است که پیامبر خدا با اصحاب خود بسیار مشورت مى‌کردند، به طورى که ازبرخى از اصحاب رسول اکرم(ص) و عایشه چنین نقل شده است: هیچ کس‌را ندیدیم که با اصحاب خود بیشتر از رسول خدا با اصحابش مشورت‌کند و در تعالیم بلند اسلام، مشورت کردن مایه انس و صفا و الفت اجتماعى، پیوند مردم، ارزش یافتن‌آنان، استفاده از دیدگاه‌ها و مواضع فکرى و علوم و آگاهى‌دیگران، پرهیز از استبداد رأى و پیامدهاى وخیم خود رأیى، مشخص شدن قدر و جایگاه انسانها در امور اجتماعى و عرصه‌هاى‌فکرى و فرهنگى تعریف شده است.
اما رسول خدا(ص) از بنیان گذاری مشورت در میان مردم چه اهدافی را دنبال می‌کردند؟ ابو جعفر محمد بن جریر طبرى، ضمن مباحث مبسوطى در این زمینه،مى‌نویسد:«خواست تا مردمان به او اقتدا کنند از پس او.» همچنین شریف لاهیجى‌نیز در تفسیرش مى‌نویسد: «آنکه این سنت‌حسنه مشورت در امت آن‌حضرت باقى بماند و بدون مشورت کارى نکنند.»


دسته: مقالات - مدیریت در پرتو سیره پیامبر اعظم

تاریخ : [ 1395/1/30 ] [ 16:13 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

در این موقع سوادة بن قیس برخاست و گفت: موقع بازگشت از نبرد 'طائف' در حالی که بر شتری سوار بودید، تازیانه خود را بلند کردید که بر مرکب خود بزنید، اتفاقا تازیانه بر شکم من اصابت کرد، من اکنون آماده گرفتن قصاصم.

به گزارش قدس آنلاین به نقل ازافکار: در یکی از روزهای بیماری در حالی که سرش را با پارچه‌ای بسته بود و علی علیه السلام و فضل بن عباس زیر بغلش را گرفته بودند و پاهایش بر زمین کشیده می‌شد، وارد مسجد شد و روی منبر قرار گرفت و شروع به سخن فرمود و گفت: مردم وقت آن رسیده است که من از میان شما غائب گردم، اگر به کسی وعده داده‌ام، آماده‌ام انجام دهم و هر کس طلبی از من دارد، بگوید تا بپردازم.

در این موقع مردی برخاست و عرض کرد: چندی قبل به من وعده دادید که اگر ازدواج کنم، مبلغی به من کمک کنید، پیامبر فورا به فضل دستور داد که مبلغ مورد نظر او را بپردازد و از منبر پایین آمد و به خانه رفت. سپس روز جمعه، سه روز پیش از وفات خود، بار دیگر به مسجد آمد و شروع به سخن نمود و در طی سخنان خود فرمود: هر کسی حقی بر گردن من دارد برخیزد و اظهار کند، زیرا قصاص در این جهان، آسان‌تر از قصاص در روز رستاخیز است.

در این موقع سوادة بن قیس برخاست و گفت: موقع بازگشت از نبرد "طائف" در حالی که بر شتری سوار بودید، تازیانه خود را بلند کردید که بر مرکب خود بزنید، اتفاقا تازیانه بر شکم من اصابت کرد، من اکنون آماده گرفتن قصاصم.


دسته: ویژه رحلت پیامبر - اخلاق نبوی

تاریخ : [ 1395/1/29 ] [ 22:37 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

غم و اندوه و تنهایی شیعه از سال دهم هجری زمانی که تنها 63 سال از عمر با برکت ختمی مرتبت حضرت محمد مصطفی(ص) می‌گذشت شروع شد.

پیامبر اکرم(ص)آخرین حج خویش را انجام داده و با بیت ا... الحرام وداع نمودند و چون می دانستند که سال آخر عمر شریفشان است، موقع برگشت از مکه در بین راه به مردم می فرمودند:«ای مردم! مواظب باشید پس از وفات من به فتنه ها گرفتار نشوید و از راه دین گمراه نگردید. ای مردم! با حرفهای من مخالفت نکنید، بدعت در دین خدا نیاورید و همیشه به عترت و اهل بیتم متمسک شوید».
رسول اکرم(ص) بالاترین و والاترین شخصیت بشری است و از این رو علی (ع) بارها جانشان را در دفاع از پیامبر(ص) به خطر انداختند، بر این اساس باید بیشترین تکریم و تعظیم و تجلیلها نثار رسول خدا گردد و حال آنکه متاسفانه در مقایسه با برخی از نخبگان دینی، حق پیامبر(ص) به خوبی ادا نمی شود.
خداوند انسان را آفرید و به آفرینش انسان به خودش آفرین گفت: «وتبارک ا... احسن الخالقین». انسان اشرف موجودات عالم است و براساس نص آیات قرآنی، خداوند همه این عالم را برای انسان آفریده است و انسان را خلیفه خودش در زمین قرار داده و کرامت خلیفه الهی را به انسان عطا کرده است. تفاوت رتبه در میان انسانها فراوان است، انسانهایی که در مسیر اعتلا و کمال قرار دارند و جایگاه انسانی خود را درک کرده اند، مدارک گوناگونی دارند که باز در بین انسانها انبیا و امامان معصوم اشرف مخلوفات هستند و در بین انبیاء نیز پیامبر، خاتم اشرف همه انسانهاست.
چنانچه مرحوم مظفر نقل می‌کند: از میان انسانها با همه تفاوتهایی که دارند، در هر مقطعی شخصی که در قدرت نظری و در مقام عمل برترین آن افراد باشد، به عنوان الگوی انسانها از جانب خداوند معرفی می‌شود که ما از او به عنوان پیامبر الهی یاد می‌کنیم تا اسوه انسانهای زمان خودش باشد. از بین تمامی انسانها اسوه کامل، پیامبر خاتم است که هم برای بشریت و هم برای تمام پیامبران و اولیای الهی اسوه است.


دسته: مقالات

تاریخ : [ 1395/1/29 ] [ 16:9 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

بررسی برکات هجرت تاریخ ساز پیامبر(ص) در گفت و گو با رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی ؛

هر قوم و ملیتی، یک مبدأ تاریخ خاص را برای خود انتخاب می‌کنند. هرچند در اسلام، حوادث مهمی چون ولادت، مبعث و رحلت پیامبر(ص) و فتح مکه وجود داشت، ولی با پیشنهاد حضرت علی(ع) و به دلیل اهمیت فراوان هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه، این رویداد، به عنوان مبدأ تاریخ مسلمانان برگزیده شد.

با هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه، فصل جدیدی از تاریخ اسلام آغاز شد، پیش از هجرت پیامبر(ص)، مسلمانان فاقد قدرت اجتماعی و سیاسی بودند، اما پس از هجرت پیامبر(ص) بی درنگ دولت اسلامی تشکیل شد و با سرعت فراوانی در تمام بخشها پیشرفت کرد. هجرت پیامبر(ص) و دیگر مسلمانان به مدینه، موجب شد اسلام از خطر نابودی در محیط خفقان آور مکه نجات یابد.
برای بررسی بیشتر ابعاد و برکات هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه گفت وگویی با حجت الاسلام والمسلمین علی انصاری بویراحمدی رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی انجام داده‌ایم.

هجرت برای امنیت
رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی با اشاره به دلایل هجرت پیامبر(ص) و یارانش از مکه به مدینه تصریح می‌کند: پیامبر از وقتی دعوت به اسلام را علنی کردند مورد آزار و اذیت فراوان کافران و مشرکان قرار گرفتند و هر روز بر آزار و اذیت آنان افزوده می‌شد و مسلمانان و یاران حضرت رسول پیوسته مورد شکنجه قرار می‌گرفتند. در آن هنگام که ابتدای علنی شدن دعوت به اسلام بود، پیامبر(ص) اجازه جنگ و درگیری نداشتند و هنوز از طرف خداوند متعال اجازه مقابله با کفار صادر نشده بود، بنابراین هر چه بر آزار و اذیت پیامبر و یارانش افزوده می‌شد، تحمل سختی‌ها بر پیامبر(ص) نیز بیشتر می‌شد تا اینکه پیامبر(ص) از برخی انصار بیعت گرفتند که در همراهی با پیامبر کوشا باشند، برخی را اجازه دادند که به طرف مدینه حرکت و هجرت کنند تا جان و مال و ناموس آنها از شر ابوسفیان و دار و دسته و دیگر سران کفار در امان باشد.


دسته: سیره حکومتی و سیاسی پیامبر اعظم - مدیریت در پرتو سیره پیامبر اعظم

تاریخ : [ 1395/1/29 ] [ 16:5 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب



تمامی حقوق مطالب، برای وبلاگ سفير رحمت محفوظ است.

X