امروز:
دعای فرج:
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً.

تصاحب "فدک" که قطعه زمین اهدایی پیامبر گرامی اسلام(ص) به حضرت فاطمه زهرا(س) بود، از وقایع تلخی است که به همراه موضوع نادیده گرفتن جانشینی و خلافت حضرت امیرالمؤمنین(ع) جان و روح زهرای مرضیه را می‌آزرد، به گونه‌ای که آن بانوی معصوم و دلخسته را به دفاع از فدک، و نیز دفاع از مظلومیت حضرت علی(ع) با از دست رفتن مقام و منصب الهی‌اش وامی‌داشت.
حضرت زهرا(س) پس از تلاش و پی‌گیری‌ها برای بازپس گرفتن فدک و بی‌حاصل و ثمر ماندن این کوشش، مصمم شد که در مسجدالنبی حاضر شود و مسائل گوناگون را بازگو کند. به این ترتیب خطبه فدک توسط آن بانوی بزرگوار در اوج فصاحت و بلاغت و در موضوعات گوناگون از جمله مظلومیت حضرت علی(ع) و چشم پوشی از حق خلافت او که در غدیر خم تثبیت شده بود بر زبان گویای او جاری شد و در ضمن آن، فلسفه احکام الهی و معارف عمیق دینی نیز به زیبایی تبیین ‌گردید.
فقیه و مرجع آگاه حضرت آیت‌الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی مباحثی را در موضوع فدک تشریح کرده‌اند که به صورت کتابی ارزشمند منتشر شده است.
این فقیه و مرجع بزرگ که در هفتمین روز ارتحال جانسوز او قرار داریم، در این اثر ژرف و عمیق به صورت فشرده به این مبحث می‌پردازد
در مقدمه این کتاب که توسط مؤسسه فرهنگی مصابیح الهدی تنظیم شده است در این باره این‌گونه توضیح داده می‌شود:


دسته: معرفی کتاب

تاریخ : [ 1395/2/1 ] [ 10:56 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

پروفسور کارل ارنست استاد برجسته‌ی مطالعات دینی در دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا واقع در شهر چپل هیل است. وی مطالعات فراوانی نسبت به اسلام داشته و به بسیاری از کشورهای اسلامی سفر کرده و هم اکنون در زمینه‌ی مطالعات تاریخی در مورد اسلام یکی از شخصیت‌های مطرح بین‌المللی است. وی مدتی شاگرد آن ماری شیمل بوده و کتاب یاد شده را نیز به شیمل تقدیم کرده است. پروفسور ارنست به عرفان اسلامی بسیار علاقه‌مند است و در مورد شیخ روزبهان تحقیقات فراوانی دارد و دو کتاب در مورد روزبهان نگاشته است که سال گذشته به خاطر این تألیفات جایزه‌ی جشنواره فارابی را به خود اختصاص داد.

کتاب اقتدا به محمد(ص)، در کشورهای مختلف اسلامی بسیار مورد توجه قرار گرفته و در کشورهای مصر، ترکیه،‌ مالزی و اندونزی جوایز ارزنده‌ای را برای مؤلف به ارمغان آورده است. در کشورهای عربستان و پاکستان نیز قرار بود از این کتاب تقدیر شود ولی به علت پررنگ بودن اسلام شیعی در این کتاب و نیز انتقاداتی که از وهابیت کرده است، مورد خشم وهابیان قرار گرفت و از تقدیر خودداری شد. دو سال قبل نیز مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و دانشگاه شیراز، به طور مشترک، جایزه‌ای را برای نگاشتن این کتاب به نویسنده تقدیم کردند.

نگاشتن این کتاب در آمریکا قبل از سال ۲۰۰۱ آغاز شده بود ولی پس از آن که نگارش آن به اتمام رسید،‌ واقعه‌ی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ رخ داده بود. بنابراین، آن ناشری که طرف قرارداد چاپ این کتاب بود از چاپ آن امتناع ورزید. چند ناشر دیگر نیز بدان روی خوش نشان ندادند. سرانجام دانشگاه کارولینای شمالی چاپ آن را متقبل شد. مترجم در سال ۲۰۰۳ در آمریکا و در دانشگاه کارولینای شمالی با این کتاب آشنا شد و آن، زمانی بود که این کتاب متن درسی یکی از دروس عمومی این دانشگاه را به خود اختصاص داده و جنجال‌هایی را نیز از جانب اولیای دانشجویان علیه این دانشگاه برانگیخته بود.


دسته: معرفی کتاب

تاریخ : [ 1394/8/25 ] [ 8:49 ] | نویسنده : [رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب



تمامی حقوق مطالب، برای وبلاگ سفير رحمت محفوظ است.

X